23 Ιουνίου 2009

Πιγκουίνοι σε Ηλιοθεραπεία και Φονικά Κουνέλια


...Αλλά και πολλά ακόμα ζώα, ένας ατελείωτος ζωολογικός κήπος. Όχι σαν αυτούς τους χαριτωμένους που βρίσκουμε να διακοσμούν τις πόλεις μας, σαν γλάστρες σε μπαλκόνια ένα πράγμα. Όχι, αυτός ο ζωολογικός κήπος είναι ο κατεξοχήν Ζωολογικός Κήπος, ο κήπος πριν απο όλους τους κήπους, μια ατελείωτη έκταση απο κάθε λογής πλάσματα.

Κάποια απο αυτά τα ξέρουμε, τα βλέπουμε συνεχώς. Σκυλιά, γατιά, ψάρια, χελώνες, τα επονομαζόμενα κατοικίδια εν ολίγοις. Στον κήπο όμως αυτόν τα κατοικίδια έχουν μάτια λαμπερά και δαγκώνουν. Τα σκυλιά συχνά ξεσπάνε σε έξαλλους νυχτερινούς χορούς, παρέα με τα ξαδέρφια τους τους λύκους, ενώ οι γάτες ακονίζουν τα νύχια τους και βρυχώνται σαν τίγρεις. Τα ψάρια γυροφέρνουν σε ποτάμια απο κοκτέιλ και μεθοκοπάνε, ενώ οι χελώνες συχνά επιδίδονται σε αισθησιακούς χορούς, βγάζοντας που και που το μπούτι απ'το καβούκι τους.

Ο κήπος περιβάλλεται απο δάση τα δέντρα των οποίων έχουν κρεμασμένα φρούτα με παρδαλά χρώματα και πολύχρωμες αμμώδεις παραλίες. Το κλίμα είναι τέτοιο που κάνει για όλα τα γούστα. Δίπλα στους λιαζόμενους πιγκουίνους με τα γυαλιά ηλίου και το σέξυ στυλ βρίσκει κανείς καμήλες μποέμ που αρέσκωνται να συζητούν αργά ως τη νύχτα για φιλοσοφικά θέματα, και χαμαιλέοντες που τη βρίσκουν κάνοντας body painting. Κάπου εκεί κοντά είναι και κείνα τα τρελά γιαπωνέζικα τανούκι που γνωρίζουν απο καλή... μπάλα και παίζουν συχνά σε ομάδες, με διαιτητές σκιουρίνες με καυτά κοντά σορτς.

Ο κήπος αυτός ιδρύθηκε πριν πολλά χρόνια απο ένα κουνέλι, μακρινό ξάδερφο εκείνου του φημισμένου κούνελου που είχε συνοδεύσει τη μικρή Αλίκη στο ταξίδι της στην χώρα των θαυμάτων. Και θαυμαστή ενός άλλου κουνελιού που είχε απλωθεί η φήμη του στα χρόνια του μεσαίωνα και για τη δόξα του οποίου τραγούδησαν οι βάρδοι Monty Pyhtons. Το κουνέλι αυτό αγαπάει τις αντιθέσεις και τις ανατροπές. Μερικές φορές μεταμορφώνεται το ίδιο σε κάποιο απο τα υπόλοιπα ζώα του Κήπου του. Τις περισσότερες φορές όμως προτιμάει να είναι απλά ο εαυτός του, με το αστείο του περπάτημα, το χνουδωτό μουτράκι και τα μικροσκοπικά γυαλάκια.

Και αν μερικές φορές αντί για ρολόι προτιμάει να κρατάει καμιά σφεντόνα, και αν αντί για γυαλιά έχει ενίοτε το μάτι του καλυμμένο σαν πειρατής, ε, τι να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές είναι στη φύση του. Γι' αυτό και δημιούργησε τον κήπο του, στον οποίο θέλησε να φιλοξενήσει κάθε λογής παράξενο πλάσμα.

Σε αυτό το blog τα ζώα θα γράφουν τις σκέψεις τους για πολλά και διάφορα. Συχνά με μουσική υπόκρουση (η μουσική είναι συχνό φαινόμενο στον Κήπο μας, συχνά αντηχούν ροκ ήχοι απο τις κουφάλες των δέντρων και τα κοχύλια). Άλλες φορές θα παραθέτουν διάφορα σχέδια τους (ξεχάσαμε να πούμε πως οι κάτοικοι του Κήπου είναι ιδιαίτερα φιλότεχνοι και τους ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου για τα έργα τους). Άλλες φορές απλά θα αράζουν πίνοντας κανά δροσιστικό μιλκσέηκ (το οποίο φυσικά θα παρασκευάζουν οι τρελές αγελάδες του κήπου μας, με τον τρόπο που μόνο εκείνες ξέρουν).

Αυτά λοιπόν ως μια μικρή εισαγωγή στον κόσμο των ζώων. Η νύχτα έχει πέσει και τα αστέρια λάμπουν στον ουρανό, τα ζώα έχουν στήσει πάρτυ ξέφρενο στην ακροθαλασσιά και με καλούν!

7 σχόλια:

  1. apisteuta!!! wraio keimeno..kaloriziko to blog euxomai na ginei enas duktiakos istokupos,san tous khpous tou filou mas epikourou !!
    Me ektimh kai me poly agaph o sundrofos kai sunagwnisths sou sto kinhma....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xoxoxo, ευχαριστώ αγαπητέ!!! Ζήτω το κίνημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντως του χωρου του παρτυ παγορευεται αυστηρα η κατοχη και χρηση εκρηκτικων τυπου
    holly handgrenade...Οποιος καταλαβε καταλαβε...Καλοριζικο το Blog σου Κουνελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς το... emo τρωκτικό! (γιατί όχι, "συναισθηματικό=emo"!) :P

    (τα σπάει το όνομα)

    Θενξ, φυσικά και καταλάβαμε. Ελπίζω να βγαίνεις απο την τρύπα και σε βλέπουμε να γυροφέρνεις συχνά στους κήπους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι να μαζευόμαστε σιγά σιγά τα κουνέλια!! Καλώς ήλθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ! Είναι πάντα ωραίο να βρίσκει κανείς άλλους του είδους του ενώ ψάχνει στους ιστό-κηπους του διαδικτύου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο τελιοτερος τροπος που θα μπορουσες να 'ανοιξεις' την Κουνελοχωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή