14 Μαΐου 2014

Ο Βάτραχος και η Πριγκίπισσα





Η πριγκίπισσα πλησίασε διστακτικά το βάτραχο. Εκείνος είχε το βλέμμα του καρφωμένο πάνω της. Πόσο όμορφη φάνταζε μπροστά στο αξιοθρήνητο μικρό βατραχάκι! Ήταν ντυμένη σε ένα μεταξένιο φόρεμα και τα μακριά μαλλιά της έρεαν σαν μέλι.

Πλησίασε ακόμα πιο κοντά. Έσκυψε και κοίταξε το βάτραχο. Αναστέναξε. "Και αν είσαι ο πρίγκιπας που πάντα αναζητούσα, εσύ, γλοιώδη βάτραχε; Μήπως ένα μου φιλί σε μεταμόρφωνε, έλυνε τα μάγια; Μήπως μεμιάς γινόσουν ωραίος και ψηλός, ένας γοητευτικός άντρας, με βαθιά πράσινα μάτια και ακαταμάχητο χαμόγελο;"

Ο βάτραχος την κοίταζε ατάραχος. Μια σπίθα τρεμόπαιξε στα μάτια του. Ο λαιμός του φούσκωσε.

Η πριγκίπισσα αναστέναξε και άπλωσε το ντελικάτο, φιλντισένιο χέρι της. "Αχ, που ακούστηκε άνθρωπος να φιλάει ένα μικρό, σιχαμένο βάτραχο! Μια πριγκίπισσα όπως εγώ, η ομορφότερη και συνάμα η πιο εύθραυστη του βασιλείου, να πέφτει τόσο χαμηλά, ορμώμενη από μια μικρή ελπίδα; Ωστόσο... η ελπίδα αυτή πόση δύναμη μου δίνει, πως φτερουγίζει η καρδιά μου!"

Ο βάτραχος είχε καρφωμένο το βλέμμα του απάνω της. Το υγρό του δέρμα γυάλιζε στον ήλιο.

"Τώρα θα κλείσω τα μάτια...", έκανε η πριγκίπισσα. "Θα σβήσω κάθε σκέψη και θα σε φιλήσω, βάτραχε. Πιστεύω, πιστεύω πως το φιλί μου μπορεί να αλλάξει τα πάντα, ω, πως το πιστεύω!"

Ο βάτραχος έκλεισε για μια στιγμή τα μάτια του. Η πριγκίπισσα έσκυψε αργά, διστακτικά. Ευτυχώς που δεν την έβλεπε κανένας, σκέφτηκε. Τι ξεπεσμός, τι ντροπή. Μα η ελπίδα, αχ η ελπίδα!

Τον φίλησε.

Μια λάμψη. Καπνός ξεχύθηκε παντού. Ένα σύννεφο απλώθηκε.

.
.
.

Όταν διαλύθηκαν τα σύννεφα, δύο βάτραχοι έστεκαν στην όχθη. Ο ένας βάτραχος, ο θηλυκός, έμοιαζε ξαφνιασμένος. "Όχι, δεν είναι δυνατόν!", σκέφτηκε πανικόβλητος. Μα ο άλλος βάτραχος την κοίταζε και τα μάτια του έλαμπαν από άγρια χαρά. "Χαχαχα! Τα κατάφερα!", φώναξε. "Η ευχή μου πραγματοποιήθηκε! Τώρα είσαι και συ όπως εγώ!"


ΒΡΕΚΕΚΕΞ.






6 σχόλια:

  1. είναι που κάποιες φορές η ελπίδα σκοτώνει την αλήθεια...
    είναι που πρέπει να σκέφτεσαι πολύ, πριν ευχηθείς τ' οτιδήποτε...

    στη ζωή δεν νικούν οι αθώοι, κούνελε. έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα η ερμηνεία σου Βίκυ! Ναι, οι αθώοι δε νικούν, αυτό ισχύει.

      Υπάρχει βέβαια και μια εναλλακτική οπτική γωνία στην ιστορία! Σύμφωνα με την οποία, περισσότερο αλαζονική θα χαρακτήριζε κάποιος την πριγκίπισσα μας, παρά αθώα. Ο ήρωας, στην περίπτωση αυτή, είναι ο βάτραχος. Kαι γι' αυτόν, η ιστορία είχε happy ending. ;)

      Διαγραφή
  2. το παράδοξο σε όλο του το μεγαλείο!
    Ενδιαφέρουσα ...ανατροπή!
    Απαισιόδοξο φουλ αλλά πιο ρεαλιστικό μου κάνει τελικά!
    Καλησπέρα κούνελε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αριστέα :) Ξέρεις, είναι περίεργο. Για μένα τον ίδιο, γράφοντας το, δεν υπήρχε καμία διάθεση απαισιοδοξίας - η πριγκίπισσα μάλιστα, αποκαλώντας τον βάτραχο "αξιοθρήνητο" και τον εαυτό της ως "την ομορφότερη του βασιλείου" περισσότερο σε μια κακομαθημένη φαντασμένη κοκόνα μου κάνει. Και γιατί η ομορφιά να μετριέται με τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά? Και γιατί αυτή να είναι το κέντρο όλου του κόσμου? Στα μάτια του βατράχου, η βατραχίνα είναι το ομορφότερο πλάσμα του πλανήτη!

      Για την πριγκίπισσα πέρα ως πέρα αρνητική η ιστορία λοιπόν, μα για τον βάτραχο η εξέλιξη ήταν θετική.

      Πάνω απ' όλα όμως, ήθελα απλά να κάνω την πλάκα μου, "αναποδογυρίζοντας" ένα πασίγνωστο παραμύθι. :))))

      Διαγραφή
  3. φίουπ...φίουΠ...φίοΥΠ...φίΟΥΠ..φΙΟΥΠ...ΦΙΟΥΠ.....φφφπ....τί συμβαίνει στην Κουνελοχώρα καλέε?!! Πετούσα απο πάνω και ξαφνικά είδα έναν βάτραχο να φιλιέται με μία κοπελιά και να την μεταμορφώνει σε βατραχίνα...και να σου πώ την αλήθεια χάρηκα !! Εύγε Βάτραχε, σκέφτηκα και κατέβηκα να δώ τί συμβαίνει.
    Άλλο λοιπόν ένα μεταλλαγμένο παραμύθι ξεφύτρωσε απο το πολυμήχανο κουνελομυαλουδάκι σου και πολύ μου αρέσει αυτό που κάνεις..χάχά...επιτέλους, ο Βάτραχος πήρε την εκδίκησή του μετά απο τόσα χρόνια και το ηθικό δίδαγμα της δικής σου εκδοχής είναι ότι η μικρή πριγκίπισσα δίνει πολύ σημασία στην ομορφιά και υπόσχεται πραγματα που δέν πιστέυει ( Βασικά, αυτό το δέυτερο ισχύει και για το γνήσιο παραμύθι, των Γκρίμ, και φαντάζομαι το ξέρεις πως στην ορίτζιναλ εκδοχή δέν υπάρχει φιλί, απλά ξυπναέι και τονβλέπει μεταμορφωμένο σε πρίγκιπα στο κρεβάτι της, αλήθεια αναρωτιέμαι, ποιός άλλαξε μετά το παραμύθι...θα το ψάξω, βέβαια αυτό το happy end..ότι ο πρίγκιπας είναι σάν μοντέλο και ότι αμέσως ερωτεύτηκαν και παντρέυτηκαν πάντα με χάλαγε).
    Μάθε λοιπόν πρώτα μικρή μου πριγκίπισσα, πώς νιώθει και ζεί ένας βάτραχος και άμα είσαι καλή και έξυπνη θα γνωρίσεις τί σημαίνει πραγματική αγάπη και ειλικρίνια..και σίγουρα αυτά δέν βρίσκονται στην εξωτερική ομορφιά αλλά μέσα σε μιά όμορφη καρδιά !!! Ο Βάτραχος, πάλι, είναι σίγουρο ότι θα τα βρεί όλα αυτά στην καρδιά μιάς όμορφης βατραχίνας...η πριγκίπισσα έχει πολλά να μάθει ακόμα......!!
    Φιλιά πολλά !! Καλό απόγευμα !! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α γειά σου Μυρσίνη. Έπιασες απόλυτα το νόημα! Νισάφι με τις τέλειες πριγκίπισσες και τους ιδανικούς πρίγκιπες! Και οι βάτραχοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα!

      Καλό απόγευμα και σε σένα ;)

      Διαγραφή