25 Ιουνίου 2009

Πυρ, Γυνή και Ελληνική Θάλασσα?

~




Χαίρετε αγαπητό blog! O ήλιος έχει πέσει εδώ και ώρα και απο τις φοινικιές αντηχούν οι ήχοι διάφορων παράξενων αλλά μελωδικών ζουζουνιών (έχουμε και απ' αυτά στον κήπο μας). Ναι, κλείνουμε τα μάτια μας και ονειρευόμαστε παραλίες.

Έχει πλάκα που το blog αυτό στη φάση που είναι το διαβάζουν ελάχιστοι, ως κανένας. Γράφεις πιο ελεύθερα έτσι. Ξέρεις οτι δε θα σε διαβάσει η γκόμενα ή ο τύπος που θέλει απλά να σε θάψει. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά το θέμα που θέλω να διαπραγματευτώ είναι τέτοιο που μοιραίως θα μπορούσε να προκαλέσει διαξιφισμούς.

Και το θέμα αυτό είναι η ελληνίδα γυναίκα.

Δεν αγαπάμε τα στερεότυπα. Και μας απωθούν όλοι εκείνοι που βάζουν τους πάντες σ' ένα τσουβάλι και αρνούνται να αναγνωρίσουν την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου. Αλλά κάποιες γενικεύσεις, που αφορούν ένα ποσοστό κόσμου, μπορούμε να τις κάνουμε. Δε μιλάμε για επιστημονική ανάλυση εδώ. Είναι απλά οι σκέψεις που κάνει κάποιος κρίνοντας απο τα βιώματα, τα δικά του και των ατόμων που του είναι (ή του ήταν) οικεία.

Σε τελική ανάλυση, μπορούμε να μιλάμε έστω και πολύ γενικά, για κάποια χαρακτηριστικά που μοιράζονται απο κοινού μεγάλες μερίδες ανθρώπων που ανήκουν όλοι σε μια κοινή κατηγορία, για παράδειγμα σε μια κοινωνική ομάδα. Ο κίνδυνος του στερεότυπου είναι πάντα υπαρκτός και είναι καλό να το αναγνωρίζουμε αυτό. Πόσο μάλλον ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιος σε μια αντίληψη που έχει και να τα ερμηνεύει μετά όλα υπό το πρίσμα της.

Αλλά ρε γαμώτο. Όταν βλέπεις κάποιες συμπεριφορές να επαναλαμβάνονται και να τις μοιράζονται τόσοι που ανήκουν σε μια κατηγορία - ε, θα την κάνεις την γενίκευση σου. Εξάλλου δεν αναφέρεσαι στους πάντες. Αναφέρεσαι όμως σε ένα - μικρότερο ή μεγαλύτερο - ποσοστό.

Και αυτό το κάνεις συνήθως έχοντας κάτι εναλλακτικό ως σύγκριση. Έτσι και γω λοιπόν συγκρίνω τις Ελληνίδες γυναίκες , με τις γυναίκες στο εξωτερικό. Οι ιταλίδες ας πούμε φημίζονται οτι είναι ιδιαίτερα φινετσάτες και κοκέτες. Και ψώνια ίσως. Γεγονός απο κόσμο που ζει εκεί και βλέπει. Αλλά αυτό που θέλω να συγκρίνω εγώ δεν είναι η εμφάνιση ή το στυλ. Γιατί σ' αυτά οι Ελληνίδες πιστεύω είναι μπροστά απο πολλές. Σίγουρα είναι πολύ όμορφες. Ναι, ακόμα και αυτή την περιφέρεια τους έχουμε αγαπήσει!

Αλλά σε κάποια θέματα ρε γαμώτο... όταν βλέπεις πως συμπεριφέρονται κοπέλες στο εξωτερικό και τις συγκρίνεις με τις δικές μας... δε ξέρω, εγώ προσωπικά απογοητεύομαι.

Οι περισσότερες Ελληνίδες, ανεξαρτήτως εξωτερικής εμφάνισης, ψωνίζονται με το παραμικρό. Δεν είναι κακό απαραίτητα να σαι ψώνιο, με την έννοια του να έχεις μια καλή άποψη για τον εαυτό σου (κάθε άλλο). Είναι όμως κακό όταν αυτό οδηγεί σε σνομπισμό και σε στάση "υπεράνω". Όταν η άλλη βλέπει παντού γύρω της "πέφτουλες", όταν με το παραμικρό πάει και σκέφτεται "να άλλος ένας που θέλει να μου την πέσει". Και η άμεση αντίδραση της, σχεδόν σα σκυλί του Παβλόφ, θα ναι να σου μεταδώσει αυτή την εντύπωση της, συνήθως πουλώντας μούρη.

Και φυσικά να το παίξει "δύσκολη". Δεν έχει σημασία πόσο θέλεις μέσα σου αγαπητή. Δεν έχουν σημασία ούτε οι ορμές, ούτε οι επιθυμίες. Συχνά ούτε και η λογική. Όχι, σημασία έχει το εξωτερικό image, πως θα φανείς προς τα έξω, τι θα πουν οι άλλοι. Ε, μη σε πουν και καμιά εύκολη, ή καμιά παιδούλα που ενθουσιάζεται με το παραμικρό, δε λέει. Μη του δίνεις και πολύ αέρα και πάρει τα πάνω του. Στην τελική, εσύ είσαι το τρόπαιο. Δε μπορεί να σε κερδίσει έτσι ο καθένας. Χρειάζεται προσπάθεια. ΑΝ προσπαθήσει και ΑΝ το κάνει σωστά (που ποιό είναι το "σωστό" ούτε αυτές δε ξέρουν), έχει καλώς. Αν όμως κάνει κάποιο σφάλμα, κάτι που δεν έπρεπε, sorry babe, αλλά βρες άλλην. Εγώ είμαι τέλεια και μου αξίζουν μόνο οι καλύτεροι.

Θα μου πει κανείς, και αν ο άλλος είναι όντως κανάς γλοιώδης πέφτουλας τι να κάνει η άλλη? Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε αυτούς όμως πάνω ε. Αναφέρομαι σε κείνη την αιώνια αίσθηση που σου μεταδίδουν αυτές οι γυναίκες πως "κάτι δε κάνεις καλά", πως "κάτι σου λείπει", πως πρέπει να βαδίζεις ανάμεσα σε δύο Συμπληγάδες Πέτρες όλη την ώρα. Πως πρέπει να έχεις "τον σωστό τρόπο".

Και φυσικά αυτόν τον σωστό τρόπο καμία δε τον ξέρει. Θα σου πουν βέβαια διάφορα. Να ναι ευγενικός / ωραίος / έξυπνος / με χιούμορ / να επικοινωνείτε / με λεφτά / ροκάς αλήτης / κυριλέ με αμάξι / να κερνάει / να ναι χύμα / να ναι τζεντλεμαν / να ναι άνετος / να ναι αντιφατικός (κάτι με το οποίο πολλές τη βρίσκουν) / να με κάνει να νιώθω ασφάλεια (ή πιο σωστά, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, γιατί εκεί κολλάνε δυστυχώς πολλές), να είναι ο πρώην της φίλης μου / να ξέρει να χορεύει το bongo, ή δε ξέρω και γω τι άλλο. Αλλά στο τέλος τι μένει? Ένα σωρό σχέσεις που η βάση τους είναι περισσότερο ανορθολογική παρά ορθολογική. Να ξέρατε πόσο γουστάρω να βλέπω ζευγάρια και να λέω "ταιριάζουν!" Να ξέρατε πόσες φορές λέω το αντίθετο στην πραγματικότητα. Και όχι, δε γουστάρω να πιάσω τα ψυχαναλυτικά, σχετικά με τη σχέση μας με τον μπαμπάκα και τη μαμάκα και πως μας επηρεάζουν στις επιλογές μας, και ας τα σπούδασα. Έλεος.

Ειλικρινά, αυτό το σύνδρομο της "εύκολης/δύσκολης" δε ξέρω αν το συναντούμε τόσο συχνά στις εκτός Ελλάδος γυναίκες. Σίγουρα το συναντούμε, αλλά αμφιβάλλω για την συχνότητα. Απο τις συναναστροφές μου ως τώρα με άτομα και γυναίκες απο το εξωτερικό, ή που έχουν ζήσει έξω, διαπιστώνω πως έξω είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα. Οι γυναίκες είναι περισσότερο άνετες στην πλειοψηφία τους. Αν η άλλη σε γουστάρει, αν θέλει έστω να τη βρείτε ρε παιδί μου, έρχεται και στο λέει (ή στο δείχνει), χωρίς πολλά πολλά. Δε περιμένει το "τριακοστό ραντεβού". Ούτε ζυγίζει το κάθετι πάνω σου, λες και δίνεις εξετάσεις. Ούτε αντιμετωπίζει τη σχέση λες και είναι γάμος ξέρω γω. Για πάντα μαζί, και έτσι. Ούτε προτιμάει να μένει μόνη συνέχεια επειδή "δεν βρίσκει τον ιδανικό". Είναι χαλαρή, είναι άνετη, και το δείχνει.

Τι να γίνει, εδώ δυστυχώς υπάρχει το στίγμα της "πουτάνας". Για το οποίο τεράστιο μερίδιο έχουν οι δικοί μας φυσικά, οι άντρες, και η αντίληψη που έχουν καλλιεργήσει για τις γυναίκες. Έλεος, μια γυναίκα με σεξουαλικές ορμές, που τις αναγνωρίζει, δεν είναι πουτάνα. Είναι άνθρωπος, όπως εσύ, ηλίθιε κάφρε. Τέτοιες ηλιθιότητες έχουν κάνει τις γυναίκες μας τόσο διχασμένες και αιώνια σε ένα ατελείωτο μπέρδεμα. Είτε φαντασιόπληκτες που περιμένουν να βρουν τον "τέλειο". Είτε χυδαίες, ανώριμες τύπισσες, που κάνουν τα πάντα για την ικανοποίηση τους, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα του άλλου (ασθενές φύλο και κουραφέξαλα). Αλλά τι να λέμε τώρα. Εδώ όταν οι γονείς μας ήταν νέοι υπήρχε ακόμα ο θεσμός της Προίκας. Δεν υπήρχαν στην Αγγλία ή στη Γερμανία κάτι τέτοια 40 χρόνια πριν, γι' αυτό και οι γυναίκες εκεί έχουν άλλες αντιλήψεις.

Δε θέλω να φανεί αυτό το κείμενο ως ένα κατηγορώ προς τις γυναίκες. Στην τελική, κάθε γκόμενα που τη βρίσκει με φανταχτερά αμάξια και ακριβά φορέματα έχει δίπλα της και έναν τύπο που φροντίζει να τα επιδεικνύει. Το ένα φέρνει τ' άλλο. Και το πρόβλημα δεν είναι οι "ελληνίδες". Είναι όλος ο λαός, συνολικά, άντρες-γυναίκες, και οι αντιλήψεις που καλλιεργεί. Ο οποίος λαός θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα συντηρητικός σε πολλά θέματα. Σα να προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί απο τα λείψανα των παραδόσεων, μη τυχόν και χάσει την ταυτότητα του. Υπάρχουν όμως παραδόσεις και παραδόσεις (δε λέμε όχι σε όλες, κάποιες μάλιστα τις θέλουμε). Αλλά και η προίκα παράδοση ήταν, ως πρόσφατα.

Σας αγαπάμε ρε γαμώτο. Με σας ζούμε, εσάς έχουμε στην τελική. Είστε οι φίλες μας, οι κοπέλες μας. Αλλά όλο αυτό το ατελείωτο σας μπέρδεμα μας ταλαιπωρεί ώρες ώρες όσο δε φαντάζεστε....

12 σχόλια:

  1. I couldn't agree more with you, my dear lethal rabbit... Ek merous tou gynaikeiou fylou, pragmatika s'eyxaristw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω, εγώ ευχαριστώ! Και να φανταστείς νόμιζα πως αν το διάβαζε αυτό καμιά γυναίκα μπορεί και να την ενοχλούσε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν μου φαίνεται ότι θα έπρεπε να βάλεις φώτο με Ελληνίδες.
    Δεύτερον... γεια σου φονικό κουνέλι!
    Τρίτον θα μπορούσες να μου πεις με ποιες γυναίκες του εξωτερικού έκανες τη σύγκριση;
    Τέταρτον αν και γυναίκα δε πολυκάνω παρέα με γυναίκες, αλλά έχω την εντύπωση ότι πολλές συμπεριφέρονται σαν ελεύθεροι σκοπευτές. Ότι έχουν να πουν ή να κάνουν, το λένε και το κάνουν κατευθείαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Σμέρνα! Τα υπόλοιπα ζώα σε καλωσορίζουν (αρχίζουν να μαζεύονται όλα τα είδη στον κήπο, αν δε κάνω λάθος η σμέρνα είναι ψάρι? :P)

    Ήθελα να βάλω και μια φωτό με ελληνίδες δίπλα σε αυτή που έβαλα, αλλά τελικά μου άρεσε αυτή μόνη της και την κράτησα. ;)

    Έκρινα από όσα έχω δει ο ίδιος, και όσα μου έχουν πει φίλοι/ ες (ναι, και γυναίκες) που έχουν ζήσει έξω. Αναφερόμαστε στην πλειοψηφία (όχι σε όλες) των νεαρών γυναικών, στην κυρίαρχη τάση ας πούμε.

    Όσο αφορά την τελική σου εντύπωση σαφώς υπάρχουν εκδηλωτικές και χύμα γυναίκες στην Ελλάδα, όπως και παντού. Σε τελική ανάλυση ο κάθε ένας έχει τον χαρακτήρα του. Στο κείμενο όμως αναφέρομαι όχι γενικά στη συμπεριφορά, ή στο πως μιλάει κάποιος, αλλά στο ειδικότερο θέμα της αντίληψης απέναντι στις σχέσεις με το άλλο φύλο. Και, προς το παρόν, γι' αυτό το θέμα λίγο πολύ πιστεύω αυτά που έγραψα... Θεωρώ πως γενικά επικρατούν ακόμα αρκετά συντηρητικές/απαρχαιωμένες αντιλήψεις και στάσεις, για την πλειοψηφία τουλάχιστον ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με οσα γραφεις αγαπητε Κουνελε.Εντοπιζεις πολυ ευστοχα τη ριζα του προβληματος στο τελος του αρθρου.
    Ναι η κοινωνια ασκει τρελη επιροη στις σκεψεις και τις πραξεις μας(σε αλλους περισσοτερο σε αλλους λιγοτερο)...
    Και μαρεσει που προσπαθεις να αποφυγεις τις "παγιδες" των στερεοτυπων.Αν και πολλες φορες δε μπορουμε να αποφυγουμε
    τα στρεοτυπα(ισως γιατι συμβαλουμε στη δημηουργια τους?).Θα θελα να επεκταθω στα οσα γραφεις αλλα πιστευω οτι
    θα αναφερω πραγματα που εχουμε τοσες φορες πει και ακουσει μεσα σε συζητησειςυπο την επιροη του αλκοολ η΄της απαραμιλης
    φιλοσοφικης βλακειας που μας πιανει πολλες φορες εμας τα τρωκτικα :P ...ασε που τι να πω?Λιγο πολυ ολα τα ειπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχαχ, "της απαράμιλλης φιλοσοφικής βλακείας που μας πιάνει πολλές φορές εμάς τα τρωκτικά"

    Εντάξει, respect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....Όταν η άλλη βλέπει παντού γύρω της "πέφτουλες"...

    αχαχααα ναι ισχύει μερικές την "ακούνε" άσχημα, ειδικά αν είναι εμφανίσιμες αλλά πιστεύω ότι πλέον οι άντρες κολλάνε να την πέσουν όπως παλιότερα! Άρα ευτυχώς οι πέφτουλες έχουν μειωθεί!
    Επίσης η φράση "οι ξένες είναι πιο άνετες" ναι ακούγεται ωραία δε λέω (όπως και οι άντρες έξω είναι πιο άνετοι) και δεν αμφισβητώ ότι όντως είναι πιο άνετες από εμάς. Όμως αυτή η άνεση συνδυάζει πολλές φορές και ξενέρωτη συμπεριφορά και έλλειψη ερωτισμού. Δηλ. το πολύ άμεσο, ξεκάθαρο, το εδώ και τώρα..δεν έχει sex appeal. Δεν λέω να σε ταλαιπωρεί η άλλη καιρό και να σε έχει να ψάχνεσαι, αλλά και λίγο "φλερτ"/παιχνίδι δεν βλάπτει. Ε..αυτό δεν το έχουν οι ξένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι που το κείμενο αυτό καταρχάς συνεχίζει μετά απο τρεις μήνες να συγκεντρώνει την προσοχή του κόσμου!

    Αυτό που λες για τους άντρες που κολλάνε ισχύει. Παλιά βέβαια υπήρχαν και άλλες, πιο "απλες" και "ξεκάθαρες" θα λεγα αντιλήψεις σχετικά με τον ρόλο των αντρών και των γυναικών... Το οτι κολλάνε οι άντρες σαφώς και σχετίζεται με τη στάση των γυναικών απέναντι τους (οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζονται απο τους άντρες, κλπ, κύκλος είναι) και την μεταβολή αυτών των αντιλήψεων.

    (αν και η προσφιλής σε όλους κατηγορία του κάγκουρα πιστεύω υπάρχει για να επιβεβαιώνει πως ο άντρας-κυνηγός δεν πεθαίνει ποτέ!! :P)

    Όσο αφορά την ελλειψη ερωτισμού στις γυναίκες έξω που λες και στην υπερβολική τους αμεσότητα... χμμ, ενδιαφέρον θέμα. Προφανώς και δεν είναι "τέλειες" έξω οι γυναίκες... Πιστεύω ισχύει αυτό που λες, έτσι νομίζω δηλαδή. Αν και καλό είναι το μυστήριο που είναι γνήσιο και όχι απλά ένα φαίνεσθαι, για τον τύπο που λέμε.

    Όπως και να χει, μεγάλο θέμα όντως. Κάποια στιγμή θα επανέλθω, με νέο, εμπρηστικό κείμενο, χοχοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαιρετώ..
    κατ'αρχάς να πω ότι και μόνο το ότι έκανες 6 παραγράφους για να "μπεις στο ψητό" που λέμε, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι Ελληνίδες γυναίκες έχουν πάρει τα πάνω τους..
    Εγώ πάλι βλέπω πολύ μεγάλη διαφορά στις γυναίκες από γενιά σε γενιά.. Δηλαδή όσο προχωράμε μου φαίνεται ότι απελευθερώνονται ακόμα πιο πολύ.. Πολύ μεγάλη διαφορά βλέπω συγκρίνοντας εμένα (και κοπέλες τις δικής μου γενιάς) με 5 χρόνια μικρότερες μου κοπέλες.. Εντελώς διαφορετικός τρόπος προσέγγισης όχι μόνο ερωτικών σχέσεων, αλλά ζωής γενικότερα.. Εγώ δηλαδή σε σχέση με μια 19χρονη Ελληνίδα, μπορεί και να θεωρηθώ Συντηρητική.. και αντίστοιχα εγώ σε σύγκριση με μία 28, μπορεί να θεωρηθώ "πεταχτούλα"..
    Γενικότερα όμως οι ξένες (περισσότερο αναφέρομαι στην νοοτροπία, όχι τόσο στο που έχει γεννηθεί κάποια) είναι πιο ψύχραιμες, ψυχρές, "ακομπλεξάριστες"..Και όσο προχωράμε και πιο "ασυμμάζευτες".. Ίσως να φταίει και το θέμα του ίντερνετ, που έχει μπει από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή τους..
    Μεγααααλο θέμα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλο θέμα, όπως λες. Έκανα λοιπόν τόσες παραγράφους για να μπω στο ψητό ε? Πωπω. Βασικά έκατσα και την ξαναδιάβασα αυτή την ανάρτηση μετά απο πολύ καιρό, με αφορμή το σχόλιο σου. Όντως άργησα να μπω στο ψητό, υπήρξα ίσως και περισσότερο "διπλωμάτης" απ'όσο θα ήμουν τώρα, αν έγραφα ξανά για το ίδιο θέμα... Βλέπεις, ήταν και η πρώτη μου ουσιαστική ανάρτηση στο blog αυτή...

    Κατα τ' άλλα δίκιο έχεις για τις γενιές, θέλω να πιστεύω πως γενικά βαδίζουμε σε έναν δρόμο μεγαλύτερης απελευθέρωσης παρά το αντίθετο. Και πως έστω και αργά, γινόμαστε "ευρωπαίοι"... Νομίζω πως ο δρόμος αυτός έχει περισσότερα θετικά παρά αρνητικά.

    Πάντως αν και παλιότερης γενιάς, έχω την αίσθηση πως όσο μεγαλώνει μια γυναίκα γίνεται λίγο πιο κουλ και άνετη με αυτά τα θέματα. Αν και σε τελική ανάλυση το περιβάλλον στο οποίο έχεις μεγαλώσει και ενηλικιωθεί, και οι ρόλοι που το περιβάλλον αυτό προωθεί παίζουν τον βασικότερο ίσως ρόλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποτε βλεπω κείμενα σχετικα με το γυναικείο φύλο γραμμένα από άντρες, τις περισσότερες φορές γράφουν καθαρά και μόνο για να τις προσβάλουν και να τις μειώσουν. Ειδικά μια φορά έπεσα σε ενα άκρως σεξιστικό και μισογύνικο blog. Όλοι οι άντρς λίγο πολύ έχουν κατάλοιπα μέσα τους σχτικά με την "κατωτερότητα της γυναίκας" (κατώτερη γιατί την αποκαλούνε πουτάνα ή την βλέπουν καθαρά και μόνο ως αντικείμενο),παρόλου που ξέρουνε πως δεν ισχύει
    Πιστεύω πως πρέπει να κρίνουμε τους ανθώρπρους σύμφωνα με το ποιοι είναι, και όχι ανάλογα με το αν ανοίκουν σε κάποια ομάδα, στους άντρες ή στις γυναίκες κλπ.
    Οχι, καμία γυναίκα δεν θα έβλεπε αυτό το ποστ ως προβλητικό, σε καμία περίπτωση, το αντίθετο μαλιστα. Απλώς αυτές είναι συμπεριφορές κάποιων γυναικών που όλοι μας βρίσκουμε εκνευριστικές, τοσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες.
    Συμφωνω πως δεν υπάρχει σωστή και λάθος συμπεριφορά, ποιος ορίζει το σωστό και το λάθος? οταν ο άλλος ειναι αληθινός και σου αρέσει αυτό που βγάζει προς εσένα, περνάς καλα μαζί του θα τον επιλέξεις γι'αυτό που είναι και όχι για το αν έχει φανταχτερό αμάξι ή γεμάτο πορτοφόλι. Ένας άντρας δεν θα το έπαιζε έυκολος ή δύσκολος, απλώς θα πήγαινε με όσες περισσότερες γυναίκες μπορούσε για να δείξει ακόμα περισσότερο τον "αντρισμο" του υποτίθεται στους γύρω του. Η γυναίκα αντίθετα θέλει αν το παίξει δύσκολη για να μην την χαρακτιρίσουν οι άλλοι ευκολη. Και το μεγαλύερο λάθος είναι αυτό, να νοίαζεσαι τί θα πούνε οι άλλοι, οι άλλοι πάντοτε θα πουνε κάτι κακό για σενα, δεν πρέπει να δίνεις σημασία. Φυσικά και πρέπει για μένα οι γυναίκες να είναι "εύκολες", αν αισθάνονται κάτι, να ενδίδουν και να το απολαμβάνουν χωρίς να κολλάνε. Δέν εννοώ όμως και το άλλο άκρο όπως λες, να "παίζουν" με τους άντρες, οχι.
    Και ναι, πολλές άσχημες συμπεριφορές γυναικών έχουν προκέιψει από την ανάλογη αντιμετώπισή τους από τους άντρες. Για παράδειγμα πολλοί άντρες έχουν την ομορφότερη γυναίκα δίπλα τους και πάλι την απατούνε με άλλες πολύ "κατώτερες". Μετά οι γυναίκες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα φάει η μία την άλλη. Πραγμα που το σιχάινομαι αλλά αυτό θα γίνεται όταν οι άντρες τις βλέπουν σαν κομμάτια κρέας.

    Οι γυναίκες στο εξωτερικό είναι πράγματι πιο απλελευθερωμένες και λογικό το βρίσκω μιάς και πάντα η Ελλάδα ήταν συντιρητική, κλειστή χώρα και 50 χρόνια πίσω. Στην τελευταία σου παράγραφο είναι όλη η ουσία.

    Τέλος πάντων, σας κούρασα, παρασύρθηκα και δεν μου αρέσουν τα μεγάλα σχόλια, συγνώμη. Το είχες γράψει πρίν πολύ καιρο αυτό, μακάρι να μην έχεις αλλάξει γνώμη. Η ανάρτηση δεν είναι καθόλου προσβλητική, είναι πολύ όμορφη όπως τα περισσότερα που γράφεις εξάλλου, τα διαβάζω. Μέσα από την γραπτή έκφραση καταλαβαίνεις ένα μέρος του άλλου, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του. Και αν και διαβάζω πολλά μπλόκς, το δικό σου είναι από τα αγαπημένα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ευχαριστώ πολύ Έλενα, και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά έλειπα εξωτερικό για αρκετές μέρες. Και για άλλη μια φορά ταξιδεύοντας διαπίστωσα αυτά που τόσο καιρό πριν έγραψα σ'αυτήν εδώ την ανάρτηση, την πρώτη μου ουσιαστικά ανάρτηση στο blog, στην οποία μου αρέσει πολύ να επιστρέφω κατά καιρούς!

    Δεν έχει αλλάξει καθόλου η άποψη μου τώρα, τρία χρόνια μετά. Στην Αγγλία που πήγα επιβεβαίωσα αντίθετα για άλλη μια φορά τη διαφορετικότητα στη στάση των γυναικών απέναντι στους άντρες, αλλά και απέναντι στον εαυτό τους...

    Από τη μία δεν τίθενται κολλήματα "εύκολης" και "δύσκολης", που όπως σωστά λες οι δικές μας τα σκέφτονται τόσο γιατί έχουν συνέχεια κατά νου τι θα πουν "οι άλλοι". Οι γυναίκες έξω δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φλερτάρουν, να δείξουν στον άντρα οτι γουστάρουν και να κάνουν ό,τι χρειάζεται.

    Και δεν έχουν επίσης τόσα θέματα με τον εαυτό τους. Έβλεπα ένα κάρο χοντρές να κυκλοφορούν στον δρόμο φορώντας μίνι και σύγκρινα με τις δικές μας, με τα πολλαπλά αισθήματα κατωτερότητας όσο αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση.

    Όχι πως αυτό αφορά μόνο τις γυναίκες ε. Και οι άντρες εδώ σε μας βιώνουν τέτοια θέματα, ενώ δε θα πρεπε.

    Γενικά χαίρομαι που σύμφωνεις και είναι γεγονός που τόσο καιρό μετά η άποψη μου παραμένει η ίδια ακριβώς: χρειάζεται οι γυναίκες να απελευθερωθούν επιτέλους, για να απελευθερώσουν και μας με τη σειρά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή