27 Νοεμβρίου 2012

Οι 22 Πιο Καυτές Γυναίκες των Κινουμένων Σχεδίων και των Κόμικς

~





Υπάρχουν αναρτήσεις που για καιρό έχω βάλει στην "κατάψυξη" του blog, χτίζοντας τες με αργά και σταθερά βήματα, κομμάτι-κομμάτι. Υπάρχουν και άλλες που προκύπτουν εντελώς αυθόρμητα, μια σπίθα είναι αρκετή, μια κουβέντα, μια εικόνα, ένα ερέθισμα. Και όταν πλέον έχουν αναρτηθεί, σκέφτεσαι: "μα πως γίνεται και δεν είχα γράψει κάτι τέτοιο τόσο καιρό?". Ε, αυτή η ανάρτηση ανήκει στις δεύτερες. Μόλις μου ήρθε η ιδέα, στο καπάκι την υλοποιώ.

Αγαπάμε κόμικς, αγαπάμε και κινούμενα σχέδια. Τότε, τώρα και για πάντα. Και ενώ ορισμένα από αυτά τα αγαπήσαμε παράφορα όταν ήμασταν παιδιά, άλλα τα ανακαλύψαμε ως ενήλικες - τα δεύτερα εξάλλου απευθύνονται σε ενήλικο κοινό και εξάπτουν με μοναδικό τρόπο τις αισθήσεις και την φαντασία μας. Τα πρώτα όμως... α, τα πρώτα είναι εκείνα που μας έκαναν άντρες!







Δε χρειαζόταν γυμνό ή έστω σεξουαλικά υπονοούμενα. Μια καλοσχεδιασμένη γυναικεία παρουσία, με τονισμένα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ευθύνονται για την παράνομη εισβολή στο ασυνείδητο ατελείωτων ανομολόγητων φαντασιώσεων, ήταν αρκετή. Τα κινούμενα σχέδια γνωρίζουν πως να διατηρούν εκείνα τα χαρακτηριστικά της θηλυκότητας που είναι αναγκαία, και να αφαιρούν οτιδήποτε περιττό. Τόσο όσο χρειάζεται για να παραμυθιάσουν μια αθώα παιδική κουνελίσια ψυχή.

Τοπ-22 λοιπόν από τις εκατοντάδες γυναικείες παρουσίες σε καρτούν, κόμικς και κινούμενα σχέδια! Όσο κατεβαίνουμε στην κλίμακα, τόσο ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο - ειδικά με τις πρώτες θέσεις τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα. Γιατί 22 και όχι πιο στρογγυλό 20 με ρωτάτε? Γιατί έτσι.

Α, και εσύ που λες τώρα: "τι να τις κάνουμε αυτές ρε φλώρε, αυτά είναι ψεύτικα, δεν είναι αληθινές, οι σοβαροί άντρες δε γουστάρουν γυναίκες από καρτούν!". Σε αυτό έχω να απαντήσω: Ναι, είμαι φλώρος. Δεν είμαι σοβαρός. Και είμαι κουνέλι. Και αν δε σ'αρέσει, στρίβε από δω και άντε στη γωνιά σου. Γκέγκε?

Και ναι λοιπόν, η αντίστροφη μέτρηση τώρα ξεκινάει!


22 - Blondie






Πολύ πριν εμφανιστεί η Debbie Harry (άλλη φαντασίωση της εφηβείας αυτή), πολλές δεκαετίες πριν για την ακρίβεια, υπήρχε ένα πολύ δημοφιλές κόμικ-στριπ στις ΗΠΑ, με τον τίτλο "Blondie". Ο ήρωας του ήταν ένας τυπικός αμερικάνος αστός, και η γυναίκα του μια κλασική ξανθούλα νοικοκυρά.

Κλασική είπα? Ίσως όχι και τόσο κλασική, καθώς η Ξανθούλα ήταν ωραίο μωράκι. Ιδανική σύζυγος θα έλεγε κανείς. Για όσους τουλάχιστον τρέφουν ανάλογα όνειρα στη ζωή τους: Γάμος, παιδιά, καλό σπίτι, κλπ, ξέρετε τώρα. Κάποιος περισσότερο εναλλακτικός από την άλλη μπορεί να αντιμετώπιζε την Blondie με περιφρόνηση. Εκτός αν την γνώριζε στην πραγματικότητα.

Είναι όμως όμορφο ζευγάρι. Εκείνος απέχει πολύ από το πρότυπο του "άντρακλα", εκείνη πάλι είναι όμορφη μεν, "φυσιολογική" δε. Μερικές φορές δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Αυτό που αναζητάς συχνά βρίσκεται εκεί, δίπλα σου.








21 - Asuka (Neon Genesis Evangelion)







Ό,τι και να λέμε τώρα, τα anime έχουν δημιουργήσει σχολή ως προς την τέλεια αφαιρετική απεικόνιση της γυναίκας και έχουν εισχωρήσει στο συλλογικό αντρικό (και όχι μόνο) φαντασιακό όσο ελάχιστες σχολές καρτούν και animation. Βασικά μόνο τα anime (και τα manga) επεδίωξαν με τόσο "ξεδιάντροπο" τρόπο να τονίσουν το σεξουαλικό στοιχείο στις ηρωίδες τους. Πουθενά αλλού δεν θα βρει κανείς τόσα ατελείωτα σεξουαλικά υπονοούμενα όσο στα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια. Και εδώ δεν αναφέρομαι σε εκείνα που απευθύνονται σε ενήλικες ε. Ακόμα και τα "παιδικά" αρκούν.

Θα μπορούσα να επιλέξω δεκάδες γυναικείες παρουσίες από anime για την συγκεκριμένη παρουσίαση, τελικά διάλεξα δύο. Η μία εκ των οποίων είναι η Asuka από τη σειρά "Neon Genesis Evangelion", η οποία παραμένει (20 χρόνια μετά) μία από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία των γιαπωνέζικων κινουμένων σχεδίων.

Όσο αφορά την Asuka, τι να λέμε. Η κλασική φαντασίωση της "έφηβης-προς-ενήλικης-κάτι-απροσδιόριστο-τέλος-πάντων" anime ηρωίδας, που εναλλάσσει ανάμεσα στους ρόλους της μαθητριούλας από τη μία, και της ηρωίδας με τα κολλητά δερμάτινα από την άλλη, και η οποία περνάει τον ελεύθερο χρόνο της ιππεύοντας γιγάντια ρομπότ, στο μέγεθος πολυκατοικίας.

Καταραμένοι γιαπωνέζοι.






20 - She-Ra







Ή αλλιώς, η αμερικάνικη εκδοχή της καρτούν ηρωίδας. Και ένα κινούμενο σχέδιο με το οποίο πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε. Η She-Ra θα μπορούσε να ιδωθεί και ως το πρότυπο της Ιδεατής Γυναίκας-Αμαζόνας, η φεμινιστική εκδοχή της καλής μα βαρετής Barbie. Εκεί που η Barbie περνάει τον καιρό της κάνοντας ψώνια, η She-Ra κοπανάει δαίμονες. Συν οτι γνωρίζει καλά πως να χειρίζεται το Σπαθί.

Λέμε ναι στη She-Ra, όχι στην Barbie.



19 - Daphne Blake (Scooby-Doo)






Είναι γλάστρα ναι. Δεν έχεις παρά να δεις το καστ του Scooby Doo για να το διαπιστώσεις. Ο ρόλος της πραγματικά είναι εντελώς ανούσιος - το ίδιο και ο ρόλος του έτερου "ωραίου", εκείνου του ξανθού καλογυαλισμένου χλαπάτσα βουτυρομπεμπέ-μου-διαφεύγει-το-όνομα-του. Σχεδόν νιώθεις συμπόνοια για την έτερη κοπέλα της παρέας, την κοντή με τα γυαλάκια, η οποία παίζει τον αντισταθμιστικό ρόλο: είναι το μυαλό, ενώ η Δάφνη έχει τα looks. Αλλά έτσι όπως τις βάζουν δίπλα-δίπλα την μία στην άλλη πραγματικά σου έρχεται από αντίδραση να γράψεις στ' αρχίδια σου την Δάφνη, και να πας με την γυαλούμπα. Για το γαμώτο ρε παιδί μου. Λίγο φετίχ να έχεις εξάλλου με διοπτροφόρες nerds και κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Αλλά αφήνοντας τις συγκρίσεις στην άκρη - Η Δάφνη είναι ωραία γκόμενα. Mε σχεδιασμό και άρωμα από sixties. Kάτι ξέρει ο Scooby Doo.

Doggy Style.






18 - Liz (Garfield)







Εδώ ορισμένοι μπορεί να πείτε "ε, το παράκανες τώρα!". Πόσο άδικο έχετε όμως, πόσο άδικο. Η Λιζ είναι η κτηνίατρος που έχει ερωτευτεί o John, το αφεντικό του Garfield, το μόνιμο φλερτ του ένα πράγμα, με την οποία το πράγμα ποτέ δεν προχωράει παρακάτω για κάποιον λόγο.

Πρόκειται για την κλασική γκόμενα-επιστήμονας που το παίζει δύσκολη, γιατί σε τελική ανάλυση δε "πάει με όποιον κι όποιον", έχει κι ένα status. Και ο έρμος ο Τζον προβαίνει στην μία γκάφα μετά την άλλη προκειμένου να κερδίσει την αγάπη της. Τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνει και μένει με το... γατί στο χέρι (τον Garfield στην προκειμένη).

Αν ήμουν φαν του ψυχρού στυλ στις γυναίκες, θα την έβαζα ακόμα ψηλότερα στη λίστα. Είναι λίγο bitch εδώ που τα λέμε. Και ο Τζον δεν πρέπει να συνιστά πρότυπο για κανέναν από μας, ομολογουμένως είναι λίγο loser. (πάντως όντας ο ίδιος κάτοχος Γάτας, νιώθω).


17 - Lois Griffin







Αν και οι Simpsons σαν σειρά υπερτερούν του Family Guy, κατά την γνώμη μου, η Lois Griffin υπερτερεί με διαφορά της Marge Simpson. Η γυναίκα του χοντρο-Πήτερ, από εκείνες τις γυναίκες που κάθε άντρας θα ήθελε να έχει στο πλευρό του ένα πράγμα, αν πάρει την βαριά απόφαση και παντρευτεί.

Η διαφορά της σε σχέση με την έτερη "σύζυγο" που παρουσιάσαμε, την Blondie, είναι πως η Lois είναι πολύ περισσότερο τσαχπίνα. Πιο σεξουλιάρα. Ωστόσο η Lois με την επιλογή συζύγου της φανερώνει κάτι που ισχύει για ουκ ολίγες γυναίκες: πως είναι εντελώς ηλίθιες, όσο αφορά τις επιλογές τους στους άντρες.







16 - Betty Rubble (The Flintstones)










Άλλη μια σύζυγος. Εδώ μπορεί κάποιοι να με θεωρείτε ανώμαλο (τιμή μου), ωστόσο οι γυναίκες των Flintstones είχαν αυτό το "κάτι"! Δε μπορώ να το εξηγήσω. Ή καταλαβαίνει κάποιος, ή δεν καταλαβαίνει, εδώ δεν υπάρχει μέση λύση.

Tο μεγάλο δίλημμα είναι φυσικά "Betty ή Wilma"? Νομίζω η Μπέτυ (η μελαχρινή της παρέας) ήταν περισσότερο τσαχπίνα. Πιο γλυκιά, λιγότερο σοβαρή. Ίσως απλά να μου αρέσει περισσότερο το μαλλί της, ίσως η Βίλμα φέρνει πολύ σε κλασική νοικοκυρά για τα γούστα μου. Ίσως απλά να λέω βλακείες.

Και ήταν παντρεμένη με εκείνον που του έλειπαν τα μάτια ξέρω γω. Καλά λένε, ο έρωτας είναι τυφλός.



15 - Cheetara (Thundercats)






Υπάρχει αλήθεια κάποιος που δεν έβλεπε Thundercats μικρός? Και όσο και αν η παρέα τους υπήρξε κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενη, η θρυλική Τσιτάρα αναπλήρωνε για όλη την λοιπή απουσία του γυναικείου φύλου από την σειρά. Πολύ απλά, η Τσιτάρα υπήρξε η καλύτερη γκόμενα από όλες όσες παρέλασαν από τις σειρές κινουμένων σχεδίων της παιδικής μας ηλικίας, τις εξ Αμερικής προερχόμενες.

Η Τσιτάρα είναι μια γυναίκα καταμεσής αντρών, αγοροκόριτσο η ίδια, που δεν έχει πρόβλημα ωστόσο με την αμιγώς γυναικεία φύση της και δεν διστάζει να επιδεικνύει το σώμα της ανάμεσα τους (δείτε ξανά το πρώτο επεισόδιο). Φαίνεται οι δημιουργοί της σειράς θα σκέφτηκαν "ε, δε θα έχουμε γυναίκες στο καστ εκτός από μία όλη κι όλη (η μικρή thunder-kitten δεν υπολογίζεται), επομένως ας την κάνουμε όσο περισσότερο γυναικάρα μπορούμε". Και από τα διάφορα ζώα που θα μπορούσαν να επιλέξουν για alter-ego της, κατέφυγαν για άλλη μια φορά στην ασφαλή (μα βέβαιη) λύση του αιλουροειδούς. Γάτα, Τσίτα, Λεοπάρδαλη, Λέαινα, το όνομα σου είναι Γυναίκα.

(και όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στον Lion-o και το μαγικό σπαθί του, όταν αντίκρισε την Cheetara γυμνή - hoooooooo!!!)



14 - Catwoman






Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ. Ο μόνος λόγος που δεν βάζω την Catwoman ακόμα πιο ψηλά είναι γιατί συχνά φοράει εκείνη τη μάσκα που της καλύπτει το μαλλί. Στις περιπτώσεις όμως που έχει απεικονιστεί στα κόμικς με το μαλλί να ανεμίζει ξέφρενο, πρόκειται άνετα για μία από τις τελειότερες εμπνεύσεις στον χώρο του κόμικ σχεδιασμού. Το ίδιο ισχύει και για την τελευταία ταινία του Μπάτμαν. Ίσως πάλι να επηρεάζομαι από τον ιδιόμορφο χαρακτήρα της.



H Anne Hathaway ως Catwoman στην τελευταία ταινία του Batman, σε μια σκηνή που επιδεικνύει τα πλούσια υποκριτικά της προσόντα


Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια γυναίκα που ορίζει την έννοια της "Λυγερόκορμης". Αν το γατίσιο, ναζιάρικο, ηδονιστικό, παιχνιδιάρικο, μα εγωιστικό παράλληλα και ύπουλο στυλ, είναι του γούστου σου, η Catwoman συνιστά την γυναίκα-πρότυπο για σένα.

Αν πάλι προτιμάς κάτι σε στυλ "κορίτσι-της-διπλανής-πόρτας", λιγότερο ανεξέλεγκτο και περισσότερο ήπιο, καλύτερα να κρατήσεις αποστάσεις. Δε θα αφήσει τίποτα πάνω σου αυτή η Γάτα, θα σε μαδήσει φτερό προς φτερό.

Και το ίδιο θα κάνει και στο κορίτσι της διπλανής πόρτας.







13 - Wonderwoman






Μένουμε στις ΗΠΑ και στα κόμικς της DC, και περνάμε στην γυναίκα-πρότυπο ηρωίδας, την θηλυκή εκδοχή του Σούπερμαν βασικά. Θα μπορούσαμε να ορίσουμε την Wonderwoman ως την "Τέλεια Γυναίκα". Πανέμορφη, κορμάρα όσο δε πάει άλλο, με αίσθημα δικαιοσύνης να την διαπνέει, υψηλά ιδανικά, ευγενικό χαρακτήρα, έξυπνη μα και ανθρώπινη, δίνοντας μονίμως την αίσθηση πως είναι διαθέσιμη.... α, και χάρτινη επίσης.

Γι' αυτό και την αποκαλούν "Γυναίκα Θαύμα" εξάλλου. Πρόκειται για θαύμα της φύσης, κάτι εξωπραγματικό σχεδόν. Και εσύ δεν είσαι ο Σούπερμαν. Επομένως η Wonderwoman συνιστά μια υπέροχη εξιδανίκευση, αλλά ως εκεί. Είναι γεγονός πως τα κόμικς της Wonderwoman απευθύνονταν πάντα περισσότερο στο αγορίστικο κοινό των ΗΠΑ. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πως θα σχεδίαζαν τη δική τους "Γυναίκα-Θαύμα" τα κορίτσια. Πόσο θα έμοιαζε και πόσο θα απείχε από το πρότυπο της Wonderwoman?

Πόσο θα άγγιζε κάτι Τέλειο και Απρόσιτο, και πόσο θα έμοιαζε με κορίτσι της διπλανής πόρτας? (ή  ενδεχομένως μια πετυχημένη επαγγελματία). Οι δημιουργοί των υπερηρωικών κόμικς και καρτούν πάντως ξέφυγαν από αυτό το δίλημμα: οι ήρωες τους είναι και τα δύο ταυτόχρονα - άνθρωποι της διπλανής πόρτας από τη μία, που ωστόσο μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο όταν παρουσιαστεί η ανάγκη.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους μύθους της σύγχρονης ποπ κουλτούρας. Πόση αλήθεια να κρύβει μέσα του?



12 - Belle (Beauty And The Beast)






Α, η Belle από την "Πεντάμορφη και το Τέρας" της Disney. Την ταινία που, πληροφοριακά, αναγέννησε την Disney από τις στάχτες της, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Εδώ απλά έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της Ομορφιάς. Ίσως το τέλειο γυναικείο πρόσωπο. Η Belle δεν πουλάει σεξουαλικότητα, η ομορφιά της όμως είναι ανυπέρβλητη. Τα μάτια της θάλασσες μέσα στις οποίες χάνεσαι, σπηλιές που κρύβουν μυστικά. Και το σημαντικότερο όλων είναι πως, δεν πρόκειται για κάτι εξωπραγματικό. Υπάρχει μια φυσικότητα στην Belle που την καθιστά ιδεατή πριγκίπισσα για νεραιδολάγνους βατράχους από τη μία (αυτό το κουνέλι ενίοτε μεταμορφώνεται σε βάτραχο), αλλά και εκείνο το κορίτσι που θα μπορούσες να πάρεις πρέφα στην λαική, ενώ σκύβει για να μαζέψει την αγκινάρα που της έπεσε. "Παρακαλώ, να σας βοηθήσω δεσποινίς". "Ω, ευχαριστώ πολύ κύριε, είστε πολύ ευγενικός". "Δεν κάνει τίποτα, ευχαρίστηση μου". "Γνωρίζετε κύριε που μπορώ να βρω καλά αγγούρια? Τα τελευταία που βρήκα ήταν χαλασμένα". "Ασφαλώς και γνωρίζω. Ελάτε μαζί μου, θα σας δείξω".

Όσος ρομαντισμός ενδεχομένως να υπήρξε στο ξεκίνημα ενώ έγραφα για την Belle, σίγουρα εκμηδενίστηκε τώρα. Τι να γίνει.



11 - Betty Boop






Εδώ κύριοι ερχόμαστε στις ρίζες! Στην πηγή του κακού! Η Betty Boop υπήρξε το πρώτο cartoon sex-symbol, ήδη από τα χρόνια των ασπρόμαυρων καρτούν! Και το παιχνίδισμα έδινε και έπαιρνε στα καρτούν της, τα υπονοούμενα ήταν ατελείωτα, η ζωηρή Betty προβλημάτισε πολύ κόσμο την εποχή εκείνη, ως προς το αν ήταν σωστό ένα καρτούν όπως αυτή να προβάλλεται στα μικρά παιδιά.  Χωρίς να δείχνει τίποτα στη φόρα, το στοιχείο του ερωτισμού ήταν ωστόσο διάχυτο απ' άκρη σ' άκρη.

Και όπως η παλιά καλή μουσική, ή οι ταινίες του παλιού κινηματογράφου, η Μπέτυ διατηρεί την τσαχπινιά της και σήμερα.

Υπήρχε μια εποχή που ο κόσμος έβλεπε πορνό στα κρυφά μέσα από χαρτάκια-φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονταν μέσα σε σπιρτόκουτα. Μια εποχή πριν την τηλεόραση και πολύ πριν την ατελείωτη αφθονία του ίντερνετ. Ήταν η εποχή της τζαζ και του Τσάρλυ Τσάπλιν. Ήταν η εποχή της Betty Boop.




10 - Leela (Futurama)







Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Matt Groening, τον δημιουργό του Futurama, καθώς κατόρθωσε να κάνει μια γυναίκα-κύκλωπα, με ένα μόνο μάτι, να είναι τόσο σέξυ! Η Leela συνήθως κυκλοφορεί με το χαρακτηριστικό κολλητό παντελόνι-φόρμα, και εκείνο το στενό μπλουζάκι που αναδεικνύει τα πλούσια ελέη της. Μια γυναίκα που θα μπορούσες να συναντήσεις ενδεχομένως σε κάποιο γυμναστήριο, η Leela είναι κορίτσι της περιπέτειας. Δυναμική, ανεξάρτητη, μα βαθύτατα συναισθηματική ταυτόχρονα, με ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Πρόκειται για πολύ δυνατό συνδυασμό ομολογώ. Της συγχωρούμε ακόμα και το ένα μάτι. Για πάρτη της βάζω πειρατική καλύπτρα στο δικό μου μάτι και γίνομαι κουρσάρος - όλα για να αρμενίσω στα νερά της!

Κρίμα που o Fry είναι ολίγον τι χαζούλης, ενώ ο έτερος εραστής, o Zapp Branigan, συνιστά τον κλασικό τύπο του κάγκουρα-ψώνιου-επιδειξιομανή άντρακλα. Λίλα, σου αξίζει καλύτερος. :(








9 - Vampirella




Ποτέ ξανά δεν υπήρξε γυναίκα-βρυκόλακας τόσο, χμ, "ανεβαστική" όσο η Vampirella! Μιλάμε εδώ για έναν θρύλο των κόμικς, η οποία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της στα τέλη της δεκαετίας του '60 - μια εποχή παραγωγική από πολλές απόψεις.

Από τα πλέον μοιραία θηλυκά που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, επέφερε σε ουκ ολίγο ποσοστό του αντρικού (εφηβικού και όχι μόνο) αντρικού πληθυσμού περίεργες φαντασιώσεις, σχετικές με νεκροταφεία, φέρετρα, βαμπίρ, παλουκώματα (διάφορων "ειδών" παλουκώματα, χεχε), και άλλα όμορφα πράγματα.

Κατά βάθος η Vampirella είναι ένα παρεξηγημένο κορίτσι της διπλανής πόρτας, που απλά τυχαίνει να έχει ορισμένα "κουσούρια". Κάποιες ιδιοτροπίες βρε παιδί μου. Όπως όλοι μας εξάλλου. Από αυτή την άποψη είναι πολύ περισσότερο ρεαλιστική από άλλα "girls-next-door" που έχουν σχεδιαστεί, η οποίες είναι τόσο συνηθισμένες σε βαθμό αηδίας. Είναι μια κοπέλα εν ολίγοις με την οποία θα έβγαινες ένα βράδυ για μια βόλτα στην ακρογιαλιά και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί - κόκκινο σαν αίμα.






8 - Death (Sandman)







Αν η Vampirella είναι η γυναίκα που κατά πολύ δημιούργησε το gothic φετίχ στα κόμικς, η Death είναι εκείνη που το καθιέρωσε. Η αδερφή του Sandman, από την εκπληκτική σειρά του Neil Gaiman, και ένα από τα ομορφότερα πρότυπα γυναικών που έχουν σχεδιαστεί ποτέ - if you're into gothic looks, that is.

Όσο η Vampirella υπήρξε πάνω απ' όλα μια μοιραία γυναίκα, που κουβαλούσε μια κάποια εμπειρία, η Death παραμένει μια νεαρή, απροσδιόριστης ηλικίας (αν και στην πραγματικότητα είναι αιώνια). Θα μπορούσε να είναι εκείνη η συμμαθήτρια από το Λύκειο που είχες ερωτευτεί και της άρεσε να ντύνεται στα μαύρα. Πέραν της εμφάνισης της, η Death είναι ένα από τα ευγενικότερα και πιο γλυκά πλάσματα που έχει γεννήσει ποτέ η συγγραφική φαντασία για χαρακτήρες κόμικς. Ο ρόλος της εξάλλου είναι ο πλέον βαρύς - είναι το πρώτο πρόσωπο που βλέπει κάποιος μόλις πεθαίνει, το πρόσωπο που θα τον πάρει από το χέρι και θα τον βοηθήσει να πάει παραπέρα... Ποιός περίμενε αλήθεια πως θα είχε τόσο γλυκά χαρακτηριστικά.

Και ναι, είναι ατελείωτα σέξυ γκόμενα.







7 - Mrs. Mathusalix (Asterix)








H γυναίκα του γηραιότερου από το χωριό του Αστερίξ, η κυρία Μαθουσαλίξ, δικαιωματικά έχει αυτή τη θέση στην κατάταξη μας! Πρόκειται για ένα από τα συγκλονιστικότερα μωρά που έχουν σχεδιαστεί ποτέ για κόμικ που απευθύνεται (και) σε παιδικό κοινό. Επίσης πρόκειται για την μοναδική πραγματικά όμορφη γυναίκα του χωριού του Αστερίξ - οι υπόλοιπες όλες είναι κάτι μεσόκοπες κοντόχοντρες νοικοκυρές. (Η Φραμπάλα δεν μετράει, όντας μη-μόνιμη κάτοικος).

Και για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, είναι παντρεμένη με ένα πουρό! Και αυτό σε βάζει σε σκέψεις: Πρόκειται απλά για μια στυγνή εκμεταλλεύτρια που περιμένει να τα τινάξει ο γέρος για να πάρει την περιουσία του? Θα μπορούσε, ωστόσο για ποιά περιουσία μιλάμε?! Μήπως συνιστά χαρακτηριστική περίπτωση τυφλού έρωτα? Ή απλά η τύπισσα είχε από μικρή κάποια άλυτα οιδιπόδεια, όχι όμως με τον πατέρα της, μα με τον παππού. Όπως και να χει, δημιουργεί ένα από τα πλέον κωμικά και αταίριαστα ζευγάρια στην ιστορία των κόμικς. Και επειδή είναι τόσο αταίριαστοι, έχουν και μια ιδιαίτερη γοητεία ομολογουμένως....

(μεταξύ μας, οι άντρες του χωριού του Αστερίξ φαίνεται να νοιάζονται περισσότερο για τα φαγοπότια και το ξύλο, παρά για τις γκόμενες, επομένως λογικό η καλύτερη από αυτές να καταλήγει με τον μαθουσάλα της παρέας - όπως και να το κάνουμε, ο παλιός είναι αλλιώς)



6 - Chun-Li (Streetfighter 2)







Αχ. Πόσα και πόσα πενηντάρικα δεν είχαμε ξοδέψει στα κουτιά του Streetfighter 2 μικροί, παίζοντας σαν μανιακοί το νέο αυτό παιχνίδι που είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του... Και κάθε φορά που φτάναμε στην πίστα της Chun-Li, παρατηρούσαμε με ενδιαφέρον τα ατελείωτα της πόδια, όπως αυτά στρίμωχναν στην γωνία και ψαλίδιζαν ασταμάτητα τον αντίπαλο... Εδώ που τα λέμε, την έχουν αυτή τη δύναμη τα πόδια μιας γυναίκας.

Αν και χαρακτήρας από videogame, η Chun-Li έχει θέση στο αφιέρωμα μας, καθώς στην πορεία έμελλε να γυριστεί το Streetfighter σε anime ταινία, και όχι μόνο. Για να μην πολυλογώ, θα είμαι σαφής και περιεκτικός: Ποτέ άλλοτε το καλσόν σε σχεδιασμένη γκόμενα δεν σου δημιουργούσε τόσο πολύ την επιθυμία να το σκίσεις.

Αν και με την Chun-Li, μάλλον θα κατέληγες στο τέλος να φας ξύλο. Χαλάλι της.



Λίγες φορές στην ιστορία των παλιών videogames μερικά μόνο sprites κατόρθωσαν τόσα πολλά



5 - Ariel (Η Μικρή Γοργόνα)






Κατ' εμέ η ωραιότερη από όλες τις γυναίκες που έχει σχεδιάσει η Disney. Τι και αν έχει ουρά ψαριού, τα στήθη που καλύπτονται από τα χαρακτηριστικά εκείνα κοχύλια και το κουκλίστικο πρόσωπο αναπληρώνουν την απώλεια. Η Άριελ συνιστά το απόλυτο πιπίνι, χωρίς πολλά λόγια. Αφυπνίζει ουκ ολίγες, χμ, "δημιουργικές" σκέψεις στο μυαλό κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του.

Ίσως πάλι φταίει εκείνο το κόκκινο μαλλί. Υπερβολικά κόκκινο για το αθώο πρόσωπο της. Δικαιωματικά λοιπόν η Άριελ κατέχει μια θέση στην βασική μας πεντάδα! Δε χάθηκε η Disney να έφτιαχνε και "άλλου είδους" οικογενειακές ταινίες?

Πρόσθετο επόμενης μέρας: Παρατήρησα "σοκαρισμένη" αντίδραση από γυναίκα αναγνώστρια του κειμένου: "Μα πως είναι δυνατόν να θεωρεί κανείς σέξυ την Belle και την Μικρή Γοργόνα?!!" Σιγά, θα σπάσετε κανένα τακούνι. Καταρχάς ρίξτε μια ματιά σε ανάλογες λίστες στο διαδίκτυο με θέμα τις "πιο καυτές γυναίκες των καρτούν" και θα τις βρείτε πάντα εκεί τις συγκεκριμένες. Το ίδιο και την Pocahontas, την Mulan, ή ακόμα και την Tinkerbell.

Αρκετές γυναίκες φαίνεται αδυνατούν να το κατανοήσουν, ωστόσο δεν χρειάζεται πάντα να ξεχειλίζει σεξουαλικότητα κάποια για να την θεωρούμε καυτή. Μερικές φορές το Όμορφο είναι και το πιο Σέξυ. ;)




4 - Betty and Veronica (Archie comics)






Ομολογουμένως οι γυναικείοι χαρακτήρες που απευθύνονταν πρωτίστως σε παιδιά υπήρξαν από εκείνους που χάραξαν περισσότερο την αθώα παιδική μας ψυχή. Μη γελάτε με το "αθώα" (ειδικά μετά από όσα έχετε διαβάσει εδώ) - τότε ήταν όντως αθώα! Και στην περίπτωση τόσο της Disney, όσο και των Archie comics, έχουμε να κάνουμε με δύο από τις "συντηρητικότερες" εταιρίες παραγωγής καρτούν στις ΗΠΑ. Από εκείνες που αποφεύγουν όσο γίνεται να τονίσουν την σεξουαλικότητα, και αντί αυτής δίνουν έμφαση σε περισσότερο "αγαθές" και "ακίνδυνες" αξίες, όπως η φιλία, οι πλατωνικές σχέσεις, η αγάπη, κλπ.

Ξέρετε κάτι όμως? Δεν τα κατάφεραν και τόσο. Στην περίπτωση της Μπέτυ και της Βερόνικα έχουμε να κάνουμε με δύο από τα τελειότερα δείγματα θηλυκών που έχουν αναδείξει τα αμερικάνικα κόμικς, ικανά για άπλετες εφηβικές φαντασιώσεις. Και οι εικόνες με τα μπικίνι έδιναν και έπαιρναν, για να μη ξεχνιόμαστε.







Το "τέλεια δείγματα" βέβαια μην το παίρνετε τόσο της μετρητοίς, τόσο η μία όσο και η άλλη είχαν ουκ ολίγα ελαττώματα - κάτι που ωστόσο τις καθιστούσε περισσότερο ρεαλιστικές για τον αναγνώστη. Η Μπέτυ (τρίτη Μπέτυ στην παρουσίαση μας) υπήρξε κλασικό κορίτσι της διπλανής πόρτας, η ιδανική φίλη αν προτιμάτε, ευγενική και ονειροπόλα, ολίγον τι αφελής μερικές φορές. Η Βερόνικα από την άλλη ήταν κλασική bitch, πλούσια και κακομαθημένη. Η πρώτη ιδανική για σοβαρή σχέση. Η δεύτερη ιδανική για ξέφρενα όργια και σκαμπίλια στον πισινό - γιατί τα θέλει ο κώλος της, με το συμπάθειο.

Και οι δύο μαζί όμως - αυτό ήταν το ιδανικό. Πόσο μαλάκας ήταν ο Archie, που τον γούσταραν ανελέητα και οι δύο! Και αυτός δεν προχωρούσε ποτέ με καμία! Αλλά, τι περιμένετε από μια σειρά που είχε αναδείξει στο επίκεντρο της τις αξίες του βολεμένου αστού λευκού αμερικάνου (λεφτά, κολέγιο, υγιής ζωή, γάμος, οικογένεια, πατρίδα, και φυσικά αποστασιοποίηση από οποιαδήποτε ιδέα πολιτικοποίησης) και τις είχε μετατρέψει σε ιδανικό ζωής?


Είσαι ένας χλεχλές, και οι γκόμενες που σε γουστάρουν είναι διπλά ηλίθιες - αλλά ναι, διάβαζα τα κόμικς σου



3 - Sailor Moon







Εδώ έχουμε την anime αισθητική στο απόγειο της. Ποτέ άλλοτε κανένα δημοφιλές κινούμενο σχέδιο δεν ανέδειξε τόσο έντεχνα, έμμεσα και υποχθόνια, την σεξουαλικότητα των χαρακτήρων, όσο έκανε η Sailormoon.

Είναι γεγονός πως ό,τι ισχύει για την Sailormoon, ισχύει σε μεγάλο (ή και μεγαλύτερο ακόμα) βαθμό για ουκ ολίγες ακόμα σειρές και ταινίες anime. Οι Ιάπωνες εκμεταλλεύτηκαν όσο κανένας άλλος λαός την υποβόσκουσα διαστροφή του κόσμου και του χάρισαν με μοναδικό τρόπο όλα όσα φαντασιωνόταν. Θέλετε μαθήτριες? Θέλετε νοσοκόμες? Θέλετε φουτουριστικές γκόμενες? Θέλετε πλοκάμια και γιγαντιαία υπερτροφικά χταπόδια? (ειδικά το τελευταίο όλοι το ζητούν ως γνωστόν). Στην περίπτωση της Sailormoon και της παρέας δεν έχει παρά να δει κανείς τις περίφημες μεταμορφώσεις της, όταν και διακρίνεται η σιλουέτα του σώματος της - χωρίς λεπτομέρειες μεν, ωστόσο ικανή να εξάψει τα πνεύματα και να σε κάνει να πατήσεις το "pause" στο τηλεχειριστήριο του video.

Και αν η Chun-Li ή τα κόμικς του Άρτσι, ενώ ήμασταν παιδιά, μας προκαλούσαν μια ενδιαφέρουσα έξαψη των αισθήσεων, μια περιέργεια αν προτιμάτε, η Sailormoon προχώρησε το πράγμα πολύ παραπέρα. Μπορώ να πω πως χάραξε το σύνορο ανάμεσα στο παιδί και στον έφηβο.



2 - Jessica Rabbit






Εδώ για κάποιους ίσως υπάρχει μια έκπληξη. Είμαι και κουνέλι ο ίδιος, θα λεγε κανείς πως η απόλυτη Γυναίκα-Κουνέλα που έχει εμφανιστεί ποτέ, ο πλέον χαρακτηριστικός τύπος Μοιραίας Γυναίκας που έχει απεικονιστεί στα χρονικά των κινουμένων σχεδίων, θα λεγε κανείς λοιπόν πως της αξίζει η πρώτη θέση και καμία άλλη.

Δεν αντιλέγω, η αλήθεια είναι πως ζορίστηκα πολύ όσο αφορά την πρωτιά. Η σκηνή όπου η Τζέσικα Ράμπιτ τραγουδάει το "Why Don't You Do Right" στο αχνοφωτισμένο νυχτερινό μπαρ, ενώ μας κοιτάζει με εκείνο το θανατηφόρο βλέμμα, είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία όχι μόνο των κινουμένων σχεδίων, αλλά και των φιλμ γενικότερα! Ποτέ άλλοτε καμία μοιραία γυναίκα δεν είχε προκαλέσει τόση αίσθηση όση η Τζέσικα Ράμπιτ, ήδη από τις εποχές της δεκαετίας του '30 και του '40, εποχές όπου μεσουρανούσαν ντίβες όπως η Rita Hayworth και η Greta Garbo. Και μιλάμε για έναν χαρακτήρα καρτούν.

Πρόκειται για το απόλυτο θηλυκό, ναι. Ωστόσο κάτι λείπει, γι'αυτό και δεν της έδωσα την πρωτιά! Και σε λίγο θα καταλάβετε τι είναι αυτό..... Το νου σας, ο κόσμος του παιδιού έχει πια τελειώσει. Πλέον έχουμε μπει στον κόσμο του ενήλικα.


1 - Druuna






Εδώ είμαστε. Εδώ, κύριοι, έχουμε το Θηλυκό των Θηλυκών! Την Τέλεια Γυναίκα! Εκείνη που κατόρθωσε να υπερσκελίσει ακόμα και την ίδια την Τζέσικα Κουνέλα στα μάτια του Kούνελου!

Πλέον έχουμε ξεφύγει από τον κόσμο των παιδικών και των κινουμένων σχεδίων - βρισκόμαστε πια στο σύμπαν των ερωτικών κόμικς. Και η Druuna του Ιταλού Paolo Eleuteri Serpieri είναι απλά μια τέλεια σχεδιασμένη σύλληψη, θεικής σχεδόν έμπνευσης, θα έλεγε κανείς.

Πρόκειται για υπερηρωίδα? Όχι. Έχει υπερφυσικές δυνάμεις? Όχι. Σέξυ πολεμίστρια? Nope. Μήπως είναι το κλασικό στυλ της συζύγου ή της καθημερινής συμφοιτήτριας? Ούτε. Αθώο κοριτσάκι? Μπα, απέχει πολύ απ'αυτό. Μοιραία γυναίκα ή ντίβα? Ούτε αυτό είναι.

Η Druuna συνιστά το θηλυκό που ξεχειλίζει σεξουαλικότητα από τη μία, ωστόσο παραμένει προσιτή, φυσιολογική και ανθρώπινη από την άλλη. Αυτό είναι που την διαφοροποιεί από την Jessica Rabbit, και της δίνει τελικά την πρωτιά για μένα. Η Jessica Rabbit είναι απίστευτη, μα απόμακρη, κάπως υπερβολικά εξώκοσμη και μοιραία. Η Druuna από την άλλη είναι η κλασική Μπαμπάτσα της Διπλανής Πόρτας. Εκείνη που καλημερίζεις στην είσοδο της πολυκατοικίας σου και σου σκάει ένα χαμόγελο όλο υποσχέσεις. Εκείνη που τρέχει να προλάβει το τρόλει, ενώ τα ελέη της χοροπηδάνε πάνω-κάτω. Εκείνη που βρίσκεις στο λιβάδι να αρμέγει τη γελάδα. Την προσεγγίζεις και προσφέρεσαι να βοηθήσεις στο άρμεγμα. Κακά τα ψέματα, ωραίες οι ντίβες, αλλά λίγη βλαχιά χρειάζεται που και που.

Η Druuna δεν έχει ανάγκη από φτιασιδώματα και έξαλλα ντυσίματα, ενδεχομένως και να έχει 1-2 κιλά παραπάνω κιόλας - κιλά που όμως τα έχει πάρει στα "σωστά" σημεία. Φαίνεται ο Serpieri έχει αντλήσει από όλη την (πλούσια) παράδοση του ιταλικού ερωτικού κινηματογράφου και των κόμικς και κατόρθωσε να δημιουργήσει την Απόλυτη Γυναίκα. Με τα πιασίματα της και όλα.

Druuna λοιπόν. Και τα μυαλά (ό,τι απέμεινε δηλαδή) στα κάγκελα.







Και ώρα να ξυπνήσουμε τώρα. Ξεκίνησα να γράφω την συγκεκριμένη ανάρτηση νωρίς το απόγευμα, πλέον έχει βραδιάσει... Συνολικά μου απέσπασε γύρω στις 6 ώρες... Καιρός να αφήσουμε τις εικονικές γυναίκες των χάρτινων κόσμων και να επιστρέψουμε στις πραγματικές γυναίκες.

Λίγο πιο σοφοί.

Λίγο πιο ώριμοι.

Λίγο πιο καυλωμένοι. :P

Χαιρετώ, εις το επανιδείν!






~

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5:07 μ.μ.

    Άψογο. Καμμένο αλλά ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρομερή λίστα, εξαιρετική ιδέα!!
    Κατά την γνώμη μου, θα μπορούσαν να είχαν θέση και 2 Aprils!! Η April O'neal από Χελωνονιντζάκια και η April από Saber Rider.. Και η Olive Oil (αστειεύομαι!!!!)..
    Συμφωνώ για Μπέτυ (αντί για Βίλμα), όπως και για την ομορφότερη της Disney (με διαφορά η Ariel), αλλά και για την πρωτιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Louis, καλώς όρισες στο κουνελομέρος! Χαίρομαι που εγκρίνεις τις επιλογές, έτσι, καταλαβαινόμαστε εμείς τα αρσενικά.

    Την April από το Saber Rider μου την πρότεινε και ένα φιλαράκι, όντως θα μπορούσα να την έχω συμπεριλάβει, είναι καλό γκομενάκι ομολογώ. :P Ωστόσο δε την έβαλα γιατί απλά... δεν έβλεπα Saber Rider μικρός και δε την ήξερα!

    Η April από τα Χελωνονιντζάκια πάλι, καλή, αλλά έπρεπε να φορέσει ποτέ και τίποτα πιο αποκαλυπτικό, όχι μόνο εκείνη την κίτρινη φόρμα όλη την ώρα - αν το έκανε μπορεί και να την έβαζα!

    ΥΓ - Πέρασα από το blog σου, θα έλεγα πως "αναστατώθηκα" (με την καλή έννοια, χε) με τους "έρωτες" σου. Keep it up. ;)


    @ Αγαπητέ Angel, χρειάζεται να είναι και ολίγον τι καμμένος ο άλλος για να "νιώσει" μια καμμένη ανάρτηση, χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7:37 μ.μ.

    Πω αρχικά ντροπή για το Saber Rider, Μπορείς να αρχίσεις τώρα δεν είναι ποτέ αργά.. April <3
    Και θα έβαζα και την Princess Allura, από το Voltron. Τεράστια αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε, σε συγχωρώ που λείπει και η Απρίλια απ'την λίστα.

    Αλλά για απάντα τώρα: Μπέτι ή Βερόνικα; Σέιλορ Άρης ή Σέιλορ Αφροδίτη;

    :P

    Γεια σου ρε κούνελε με τις εμπνεύσεις σου τις ωραίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν ολίγοις αγαπητό Εργαλείο επιστρέφουμε στο κλασικό, αρχέγονο ερώτημα: Ξανθιά η μελαχρινή, σωστά? :P

    Για δες, πήγα να απαντήσω, αλλά θυμήθηκα πως έχω μια επείγουσα δουλειά και πρέπει να φύγω. :P

    Γειά σου ρε Εργαλείο που νιώθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα σε κανει κομματακια η τζεσικα!
    της πηρε η Ντρουνα την πρωτια μες απ'τα ποδια :P
    για κανε και τοπ αντρες να ευχαριστηθουμε και μεις τα κοριτσακια. αλλα κοιτα μη βαλεις μονο μπρατσαραδες,να εχουν και κατιτις απο προσωπικοτητα ε; εκει θα σε παραδεχτω:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να κάνω, τοπ-αντρες?? Και να μην είναι και μπρατσαράδες από πάνω?? (ως γνωστόν τα πρότυπα και ινδάλματα μου ξεκινάνε από Σταλόνε και τελειώνουν σε Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ - ίσως και Χαλκ Χόγκαν).

    Ναι Βάσω, ναι. Εννοείται θα κάνω. Όλα για να ευχαριστήσω τις γυναίκες αναγνώστριες του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου τρελέ Κουνελίνο !!!
    Χά..χά..χά......απολαυστική ανάρτηση...πολύ καλή...!!!...να σου πώ...το περίμενα ότι θα κάνεις μία τέτοια ανάρτηση..αλλά κι εγώ έχω να συμπληρώσω άλλη μία κόμικ ηρωίδα που ξέχασες απο τα παιδικά μας χρόνια....τη Στρουμφίτα βρέε....ήταν η μόνη γυναίκα στο Στρουμφοχωριό και την γούσταραν όλοι...άν και πάντα πλανιώταν ένα μυστήριο γύρω απο το ότι ήταν η μόνη γυναίκα...πώς πολλαπλασιάζονταν τα στρουμφάκια άραγε;!!...άν θυμάμαι καλά, στο τέλος διάλεξε τον Μπάμπα-Στρούμφ πάντως !!
    Καταρχήν...εννοείτε πως λατρέυαμε Thundercats και Τσιτάρααα.....δε μπέστ !!!! Το τραγουδάω και στους γάτους μου...χάχά....
    Καλά αυτός ο Άρτσι...μου είχε σπάσει τα νέυρα που δέν διάλεγε τη Μπέτυ...όχι γιατί προτιμώ το ξανθό...καλά το καταλαβαίνω πως για εσάς τα αρσενικά είναι δύσκολο να διαλέξεις μία απο τις δύο, για τους λόγους που ανέφερες...αμάν, όλα δικά σας τα θέλετε πιά...χάχά...αλλά η Μπέτυ μου ήταν πιό συμπαθής...ήταν πιό κοντά στο στύλ μου !!
    Όσο για την Άριελ....τη λάτρευα σάν μορφή......είχα και μαξιλαροθήκες και σεντόνια με την όμορφη αυτή Γοργόνα..(..έτσι για να σκάς..χάχά) αλλά και η Τζέσικα Ράμπιτ....θεά όντως....αφού κι εγώ που είμαι γυναίκα είχα πάθει πλάκα όταν είδα την ομώνυμη σκηνή...!!!!! Πάντως...αυτά τα κατακόκκινα μαλλιά μου άρεσαν τόσο πολύ...ίσως γι'αυτό τα έβαφα κι εγώ κατακκόκκινα στα 16 μου !!
    Την πρωτιά την πήρε όμως η Ντρούνα και καταλάβαίνω απόλυτα το γιατί.....πώς να αντισταθείς σε τέτοια κάλλη !!
    Αλήθεια...σκοπέυεις να κάνεις και αφιέρωμα στους πιό σέξυ άντρες των κιν.σχεδίων και κόμικ για τις πιστές σου αναγνώστριες;!! Χάχά....έχω ήδη κάποιους στο μυαλό μου.....Κάντυ κάντυ....(καταραμένοι Γιαπωνέζοιιι..).....;οΔ..χάχάχάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω βρε παιδί μου, λέω κάτι και γω στην πλάκα και με παίρνετε όλες στα σοβαρά. Μα είναι δυνατόν κούνελος πράμα να κάνω αφιέρωμα στους... πιο σέξυ άντρες???! Μπορώ να κάνω αρκετές θυσίες βέβαια για τις πιστές μου αναγνώστριες που τόσο εκτιμώ, αλλά... σέξυ άντρες?

      Θα παρεξηγηθώ βρε παιδιά. :P

      Κάντυ κάντυ λέει χαχαχαχα. Ο Τέρρυ να υποθέσω ε? :P (ο Άντονυ ήταν φλώρος από την άλλη, ωστόσο η σκηνή με τον θάνατο του πρέπει να ήταν από τα πρώτα μεγάλα σοκ που υπέστη όταν ήμουν μικρός)

      Λογικό η Μπέτυ να σου είναι πιο συμπαθής - ΗΤΑΝ πιο συμπαθητική ούτως ή άλλως σε σχέση με την σκύλα την Βερόνικα (η οποία όπως έγραψα με γλαφυρότητα, προσφέρεται για άλλα πράγματα, χε).

      Όσο αφορά την Στρουμφίτα, μου το επεσήμαναν και καναδυο φιλαράκια. Θα μπορούσα να την είχα προσθέσει, αλλά... πολύ μικροσκοπική και μπλε ρε παιδί μου για τα γούστα μου, χαχαχα. Πάντως έχει ενδιαφέρον η ιστορία της, πως δηλαδή ήταν άσχημη στην αρχή και την είχε στείλει "δώρο" ο Δρακουμέλ για να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στα Στρουμφ (πως ήταν η Πανδώρα ένα πράγμα για τους αρχαίους - ααααχ, γυναίκες!!). Και ο Μπαμπαστρουμφ την έκανε όμορφη με τα χημικά του και μετά έπεσαν όλοι πάνω της με τα μούτρα.

      (καλά πέρναγε η Στρουμφίτα πλάκα πλάκα...)

      Εν τω μεταξύ υπήρξαν και καναδυο άλλες παραλείψεις που όφειλα να έχω βάλει και τις θυμήθηκα εκ των υστέρων, αλλά δε βαριέσαι. Ακόμα και έτσι μπήκαν πολλές και καλές.

      Διαγραφή
  10. Ρε συ....μου επιτρέπεις να κάνω κι εγώ ένα τοπ με άντρες από σειρές/anime και manga;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου επιτρέπω? Στο blog σου κάνε ό,τι γουστάρεις. :P

      Διαγραφή
  11. Το έκαμα και το απόλαυσα! χιχιχιχιχιχιχιχιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέγα σκάνδαλο επιπέδου SIEMENS η 1η - 2η θέση. Οι bookmakers έδιναν τη Jessica Rabbit με 1,15 για την πρωτιά. Πρέπει να χάθηκαν περιουσίες στο στοίχημα.

    Πολύ καλή και πλήρης η λίστα φίλε κούνελε. Well done !

    Druuna δαγκωτό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκάνδαλο και απάτη και δε λες τίποτα, χαχα! Ευχαριστώ πίθηκε. Αν είχα δει την τωρινή λίστα σου τον καιρό που ετοίμαζα το άρθρο, όπως έγραψα και στο blog σου, οι 22 θα είχαν γίνει σίγουρα 42!

      Ιδού και το πρώτο μέρος της λίστας:

      http://2d-domain.blogspot.gr/2013/09/the-30-sexiest-girls-in-comics-part-1.html

      Διαγραφή